Koh Ngai
 Bangkok
 
 
Gästbok
Ullas hemsida
In EnglishFör att slippa den täta och stinkande trafiken tar vi båten från hotellet när vi ska "göra sta´n".
När vi ska tillbaka till hotellet igen prövar vi på att åka tuk-tuk, men det gör jag aldrig om. Jag var helt övertygad om att den trehjuliga taximotorcykeln skulle välta flera gånger. Och föraren bara skrattade och tjoade. Han måste ha varit påverkad av något.

Bangkok

På upptäcktsfärd i China Town, kinesernas gamla stadsdel vid floden i Bangkok. Det är ett myller av små, smala gränder. Trängseln är enorm. Det är ett under att varubilar och packmoppar kan ta sig fram.

I utkanten av Chinatown råkar vi komma till templet Wat Traimit där den stora buddhastatyn av guld sitter. Kan den verkligen vara av solitt guld? Vi bestämmer oss för att den inte är det, men väl hemma igen i Sverige råkar jag av en slump läsa ett reportage i SvD, och där får jag svaret.

The Golden Buddha
är världens största Buddhastaty gjord av massivt guld. Den är tre meter hög och väger fem och ett halvt ton.
Det var bara av en händelse som man upptäckte att den var gjord av guld. På 1500-talet, när burmeserna invaderade den thailändska staden Ayutia, lät kungen stöpa en yttre Buddha av gips runt statyn för att den inte skulle upptäckas. När statyn år 1957 skulle flyttas, föll den i marken från en lyftkran och det dyrbara innehållet avslöjades.

En sightseeingtur med båt på khlongerna, kanalerna, i Bangkok är ett mycket intressant och trevligt sätt att tillbringa en dag.

Mycket av det vardagliga livet försiggår på kanalerna. Man badar i vattnet, diskar och tvättar i det, och ibland kommer en försäljare förbi med sina varor.

Det är fascinerande med alla affärerna ute på gatan.

Ett av Bangkoks många tempel sett från vattnet